Magamról

Berta Szilvia vagyok, végzettségem szerint gazdasági mérnök, valamint okleveles jobb agyféltekés módszert alkalmazó művészeti oktató és intraperszonális kommunikációs tréner.

A kreativitás az életem része már tinédzser koromtól kezdve. Kedvelt érdeklődési területeim közé tartozik a rajzolás, festészet, éneklés, ékszerkészítés, fotózás, valamint a pszichológia.

 

Hogyan lettem jobb agyféltekés módszert alkalmazó rajz oktató…

A jobb agyéltekés rajzolás módszerével 2012-ben ismerkedtem meg. Számomra egy „csoda” volt, hogy három nap alatt hová tudtam fejlődni, így részt vettem a másfél éves oktatói képzésen is, és sikeres vizsgát tettem. (Igazából csoda nincs a módszerben, elménk az, ami csodálatra méltó. Erről írok a GY.I.K. részben is.)

Egy nagy multi cégnél sok-sok év alatt megmásztam a szamárlétrát, de mivel számomra az alkotás létszükséglet, az oktatói képzés elvégzése után belevágtam saját vállalkozásomba, ahol több kreatív tevékenység mellett jobb agyféltekés rajzolást oktatok.

Számomra a rajz oktatása hivatás, csodálatos dolog látni a hatalmas fejlődést 3-4 nap alatt, és a résztvevők arcán a mosolyt, és elégedettséget. A tanfolyam hatalmas sikerélményt nyújt, fejlődést több területen. A jobb agyféltekénknek nincs időérzéke, és másképpen gondolkodik, mint a bal. Alkotás közben megszűnik a mentális zaj a fejünkben. A tanfolyamon megtapasztalt fejlődést és alkotást bárki hasznosíthatja más és más okból, legyen az stressz oldás,  kikapcsolódás, sikerélmény, önbizalom építés vagy a rajzkészség fejlesztése. Alkotni jó, az önkifejezés, önkiteljesedés egy formája, annak fontos része…. ezt az élményt szeretném minél több emberrel megismertetni.

A művész mindenkiben ott lakozik, csak meg kell találni! Próbáld ki, tarts velem!:)